PROGRAM 2023

Fredag 18 augusti 2023

17.30 – 19.00 ”Hjärtats viskande och stora sånger”
Under denna inledande konsert får vi möta två starka personligheter: Michael Jeff Johnson, som med sitt personliga anslag i sina sånger sätter ord på livets olika delar och ger igenkänning och hopp. Kiralina Salandy, som på ett färgsprakande sätt kommer tolka sånger ur Mahalia Jacksons stora repertoar. 

 

20.00 – 21.15 ”SALT – live!”
Under 1970- och 1980-talet var Göteborgsbandet SALT en av kyrk-Sveriges främsta musikaliska publikmagneter. Deras jazzrock med stark blåssektion blev stilbildande och SALT fick snabbt rykte om att vara ett sjusärdeles liveband. Och det är ett rykte som håller i sig! 2019 gjorde bandet en efterlängtad come-back och har dragit fulla hus med den ena slutsålda konserten efter den andra.

 

22.00 – 23.15 ”Sånger från Nashvilleresan”
Under november 2022 åkte närmare 40 nordiska artister till Nashville för att spela in programmen ”Alla tiders sånger – Nashville Edition”. Skärgårdssångs älskade allsångstimme sent på fredagskvällen presenterar allsånger från programmen varvat med personliga glimtar från resan. Under denna konsert bjuder vi in publiken att vara med och sjunga sånger ur denna fantastiska tv-produktion. Helgens artister medverkar tillsammans med några hemliga gäster från resan. Kvällen leds av Mikael Järlestrand och Maria Gustin Bergström.


 

Lördag 19 augusti 2023

11.00 – 13.00 ”Tre älskade nordiska röster”.

Lördagen startar med tre olika och mycket rutinerade sångare som tillsammans skapar en spännande dynamik: Mikael Järlestrand, barytonen som sjunger sig rätt in i själ och hjärta, norska Synnøve Aanensen, en av Norges mest älskade country – och gospelartister samt Cilla Hector, som med sin varma röst och personlighet skapar närvaro och berör på djupet.

 

15.30 – 16.45 ”Musikaliska Möten”.

Hon, den norsk-amerikanska ikonen med mer än 30 släppta album som efter sin comeback 2006 har gästat Skärgårdssång ett flertal gånger. Han, pianolegenden som spelar gospel som ingen annan och spelat med alla från Elvis till Carola. Nu möts Evie Tornqvist Karlsson och Per-Erik Hallin  i en unik konsert och spelar sina favoritsånger tillsammans på Skärgårdssång!
Ett annat möte i denna konsert blir mellan den uppskattade pianisten Ola Hedén, (känd som soloartist men också från Majoy & Floodgate) och kören Caleido. Caleido har med sina meriterade sångare arbetat med både svenska och utländska artister och gjort många TV-produktioner. En spännande mix du inte bör missa!

 

19.00 – 20.15 ”West Coast Soul med Bryan Duncan”

Mannen med den stora rösten är på exklusivt besök i Sverige! 1977 debuterade Bryan Duncan med legendariska Sweet Comfort Band. Nästan 50 år senare har Bryan Duncan sålt mer än 1 miljon album både som soloartist och i olika konstellationer. Den som gillar amerikansk västkustrock med inslag av funk, blues och smooth jazz kommer inte att bli besviken. Under lördagskvällens stora konsert på Skärgårdssång i Halmstad kommer Bryan Duncan att bjuda på en riktig musikfest tillsammans med fullt band.

 

21.45 – 23.00 ”Minns du ungdomskören från 80/90-talet”.

Lördagskvällen avslutas med en sprakande allsång där vi sjunger älskade ungdomskörssånger tillsammans med helgens artister, Caleido och husbandet. En kväll då stämningen verkligen är på topp och vi sjunger så att vi aldrig vill gå hem! Kvällen leds av Mikael Järlestrand och Maria Gustin Bergström.


 

Söndag 20 augusti 2023

11.00 – 13.00 Gudstjänst på Halmstad arena.

Vi möts för en härlig avslutande gudstjänst där vi får lyssna till några av helgens artister och sjunga med Mikael Järlestrand och Maria Gustin Bergström. Vi har den stora glädjen att få höra biskop Susanne Rappmann predika och nattvarden leds av kyrkoherde Lars Björksell.

Varmt välkommen till Skärgårdssång 2023!

Instagram-post-Bryan-Duncan--SGS
Artist SGS - _0009_Kiralina only
Salt---Artist-presentation-SGS
Artist SGS - _0007_Synnove only
Caleido---Artist-presentation
Artist SGS - _0011_Maria Only
Instagram-post-Evie-Presentation-SGS
Artist SGS - _0008_Michael only
Artist SGS - _0010_Cilla only
SGS---Gospel-Explosion---Web
Artist SGS - _0012_Mikael J Only
Profil-SGS---Susanne-Rappmann--SGS